Ιστορία του Πανελλήνιου Α.Σ.

taekwondo-gym_(17)Βρισκόμαστε στο έτος 1977 όταν στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν τρεις σχολές TAEKWONDO, του Γεωργίου Στυλιανίδη, Κωνσταντίνου Χρυσόγελου και Χρήστου Τσέλιου.
Από πλευράς Χρήστου Τσέλιου υπήρχε το όραμα όπως το TAEKWONDO να αναγνωριστεί επισήμως από την πολιτεία.
Έτσι μια παρέα φίλων του TAEKWONDO με πρόεδρο το Γρηγόριο Κόττα, έγκριτο νομικό και μετέπειτα διευθυντή των ΤΕΙ Σερρών και η Γενική Γραμματεία του Χρήστου Τσέλιου, ιδρύουν το σωματείο Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος TAEKWONDO.
Πράγματι με την υπ’ αριθμόν 444/77 απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζετε ο σύλλογος και εγγράφετε στα βιβλία των αναγνωρισμένων σωματείων.
Στη συνέχεια με πρόεδρο το Γεώργιο Μπαλάκο και με τις σχετικές ενέργειές αναγνωρίζετε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως επίσημο φίλαθλο σωματείο. Τούτο αποτελεί ιστορικό γεγονός για το TAEKWONDO, διότι αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την μετέπειτα εξέλιξη του αθλήματος στην Ελλάδα.
Ακολουθεί η εγγραφή του συλλόγου στη δύναμη του ΣΕΓΑΣ με αριθμό πρωτοκόλλου 1 και ακολουθούμενο από άλλα σωματεία, άρχισε η επίσημη αθλητική δραστηριότητα του συλλόγου και του αθλήματος TAEKWONDO πλέον γενικότερα.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΓΑΣ παρόντος του Χρήστου Τσέλιου και Νίκου Σκούτελα ως εκπρόσωποι του συλλόγου, γίνετε η απόσπαση των υπάρχων συλλόγων από τον ΣΕΓΑΣ και αρχίζει η ίδρυση της Ελληνικής Ομοσπονδίας TAEKWONDO.
Από την συλλογική δραστηριότητα του Πανελληνίου, ανεδείχθησαν αθλητές όπως ο Αλέξανδρος Μπαλάκος μαύρη ζώνη σε ηλικία 8 ετών, πρωταθλητές Ελλάδος με διεθνής διακρίσεις και παράγοντες με πλούσια δραστηριότητας όπως ο Χρήστος Τσέλιος, ειδικό γραμματέα και του Νίκου Σκούτελα ως Α’ Αντιπρόεδρος στην ΕΛΟΓ, ο οποίος μάλιστα φιλοτέχνησε το σήμα της ομοσπονδίας με κύριο νόημα της Ολυμπιακή Ιδέα.
Με ενέργειες τους μέλους Χρήστου Παπαϊωάννου, καθιερώνετε η εισαγωγή των πρωταθλητών Ελλάδος στα ΤΕΦΑ χωρίς εξετάσεις, όπως οι αθλητές των υπολοίπων αναγνωρισμένων αθλημάτων οι οποίοι σήμερα υπηρετούν το TAEKWONDO ως γυμναστές.
Σταθμοί στην ιστορία του συλλόγου, αποτελούν οι περιοχές Μοναστηρίου, Αντιγονιδών, Σελευκιδών και Τούμπας, οι οποίες κατά καιρούς φιλοξένησαν την έδρα του συλλόγου.
Σήμερα ο σύλλογος Πανελλήνιος δραστηριοποιείται στην Νεάπολη με πρόεδρο το Βίκτρω Χαρισόπουλο και προπονητή τον π. προπονητή Ελλάδος και 5ο Παγκόσμιο Γεώργιο Μότσανο, συνεχίζοντας την ανάδειξη πρωταθλητών και συλλογή μεταλλίων.
Ο σύλλογος εκτιμώντας το έργο και την προσφορά του Χρήστου Τσέλιου και του Νίκου Σκούτελα τους ανακήρυξε προέδρους επί τιμή.